lördag 27 september 2008

äntligen fått pyssla lite

Av den ljusblå lammullströjan blev det ett par fina varma byxor till 5:an. Använde nederkanten på tröjan till benen så blev de inte så klumpiga å vad snabbt det gick.

Istället för resår sydde jag knapphål och 1:an gjorde en fin snodd att dra igenom.

Tyckte att de blev lite trista så jag piffade upp dom med en liten slinga. Känner mig mycket nöjd, blir en så mycket bättre mamma när jag fått pyssla lite.

1:an har länge "behövt" en ny väska så hon fick välja tyg å modell så sydde jag medans hon passade 5:an. Helt klart en toppendag.
Posted by Picasa

fem anledningar till att det blir så lite gjort


Ja...vart tar tiden vägen. Har så många planer å ideer, saker jag vill göra. Här ser ni fem underbara anledningar till att det inte blir så mycket sytt. Men jag ligger i med planeringarna. Har oxå färgat en massa tyger å kläder som bara ska sys ihop eller dekoreras. Nu har 5:an i alla fall sovit lite bättre inte ätit varannan timme på natten så kanske kommer det nån kraft i morgon.
Posted by Picasa

måndag 22 september 2008

kommande projekt


Dessa tröjor i finaste lammull har L rensat ut ur sin garderob. Jag lade genast beslag på dom och har nu tvättat dom i 60 å tumlat. Tanken är att det ska sys varma goa byxor till 4:an och 5:an å kanske några fina vantar till mig å de stora flickorna. Nu hoppas jag bara på den där 25:e timmen.
Posted by Picasa

tisdag 16 september 2008

1:an å 5:an myser
Posted by Picasa

gamla raggsockar

Om man inte kan sticka får man ta ett par gamla raggsockar, klippa av och dekorera, å vips så har man ett par finfina pulsvärmare. Fiffigt va? Fort gick det oxå ca 30 min arbete passar mig perfekt.
Posted by Picasa

söndag 14 september 2008

lampskärmarna


På bilden syns bara en av lampskärmarna jag gjort till L. Ska vid tillfälle fota dom på plats å då får ni se båda.Måste säga att jag är mycket nöjd speciellt med den lilla infällda rosa tygbiten.
Jag sydde bara ihop ändarna på tyget å gjorde kanaler för resår å trädde på, så otroligt fiffigt, hade aldrig kommit på det själv men L hade gjort en liknande tidigare så hon talade om hur jag skulle göra. Kan ju undra varför hon inte sydde dessa själv, men hon har ingen symaskin å det har ju jag.Det var en ren njutning att få sy i detta fantastiskt vackra kvalitetstyg. Nu har jag ju lovat ett par kuddar oxå så det får jag väl göra i veckan. Det ska vara dragkedjor ifällda i dom vilket oroar mej lite, men om jag bara får barnen i säng i lugn å ro och tar mig tid så ska det nog gå det med.
Posted by Picasa

lördag 13 september 2008

min exklusiva vänninna

Har fått ett uppdrag av min exklusiva väninna L. Hon behövde nya lampskärmar ett par kuddar å ett gäng små praktiska väskor i varierande storlekar. Eftersom L alltid ställer upp å hjälper mig med barnen å sånt så självklart ska jag sy åt henne. Det är ju fantastiskt trevligt att få sy i så fina tyger som hon kom med men väldigt nervöst. Man vill ju liksom inte slarva ihop nåt bara (jag blev informerad om priset) . Så ikväll har jag gjort färdigt lampskärmarna, bilder på dem och en kort beskrivning på hur jag gjort kommer i morgon, har inte lagt in bilderna än.
Posted by Picasa

torsdag 11 september 2008

nappisväska

Verkar som om 5:an ska ha napp så då fick jag å 2:an sy en tetraväska till dom å det va så lätt så vi gjorde en till lite större. Vi får se vad vi ska ha den till.
Posted by Picasa

namnband

Namnband är beställda och betalda bara att vänta nu. Det här är ju jättekul ska bara hinna sy lite oxå . 2:an är sjuk idag så nåt får vi ju hitta på som hon kan hjälpa till med.