lördag 27 december 2008

julafton


Hela min bukett med flickor i Fannas dräkter.
Vi hade för övrigt en fantastiskt bra julafton. Alla var nöjda å glada. Jag tackar alla som var med...
Posted by Picasa

söndag 21 december 2008

pepparkakshus


Våran bästa Aja har varit hos oss i helgen å då ska det göras pepparkakshus av tradition. Tyvärr var inte morbror E med ( han brukar bidra med spännande ideer ). Vi köper faktiskt färdiga delar som ska dekoreras med kristyr, nonstop, silverkulor, små hjärtan å en å annan dinosaurie i strösselform.

Här är 1:an å 2:ans hus, ser väl gott ut...

3:an å 4:an skulle göra ihop men 4:an bara smakade hela tiden så jag fick göra en gavel annars är det barnen som gjort allt utom att sätta ihop det, det är för farligt med sockret. Planen var att mormor skulle få ett av husen men 4:an tyckte det var för fint för att ge bort.
Posted by Picasa

fredag 19 december 2008

dockskåpets nya tapeter


Äntligen har jag gjort klart alla väggar i dockskåpet, har även målat den öppna spisen och ett par bord.
Det gröna rummet ( hallen ) har jag målat å de andra rummen har jag klätt väggarna med tyg och använt decopagelim. Trappräcket har jag målat i guld såklart.


Taket so tyvärr nästan inte syns på bilden har jag decopagerat med blommiga servetter å så har jag målat ytterväggarna rosa.
Nu ska jag bara ordna lite med möblerna oxå. Lite stressigt nu för skåpet ska levereras på måndag å jag jobbar i helgen.
Posted by Picasa

måndag 15 december 2008

julgodis


Jag som alla andra har ju fallit pladask för all Leilas godsaker hon gör på TV. Så idag har jag å flickorna gjort julgodis. På den första tallriken är Leilas " rocky road" 70% fin choklad som man smälter å blandar med pistagenötter, jordnötter, marshmallows och sist men inte minst dumlekolor. Såååå goda!!!
Sen har vi gjort en variant på Mozartkulor mao nougat, marsipan och choklad på ena tallriken har jag oxå rullat dom i kakao.
Hoppas nu att dom finns kvar till julafton. Måste nog oxå ordna så att min kära faster E får smaka (känner ingen som tycker att det är så himelskt gott med choklad) Ska se om vi kan ordna det.
Posted by Picasa

söndag 14 december 2008

tomtegumma å tärna

I år har vi bara firat Lucia på förskolan där 3:an å 4:an går sen blev alla sjuka (igen). Här ser ni i allafall en nöjd 3:a som i år ville vara tomtegumma. Kolla in hennes fina skor som hon fått av sysslingarna i Sthlm, är dom inte helt ljuvliga.


4:an ville vara tärna men tyckte det var onödigt med klänning, vi fick på henne en till slut å så hängde hon lite glitter runt halsen. Det är ingen skada under plåstrena utan det är bara snyggt.
Har faktiskt sytt en del nu när vi varit hemma pga sjukdommar men det är en del julklappar så jag kan ju inte blogga dom sakerna nu. Men det är fotat så jag lägger ut dom grejorna efter julafton.
Posted by Picasa

söndag 7 december 2008

nu är dräkten invigd


Det var en nervös 1:a som kom till ishallen 07.30 i morse, skulle ju få tävla utan hjälm för första gången å med ny dräkt.

Men det gick ju jättebra kom på delad första plats i sin grupp å kusinen E kom på andra plats i sin grupp. Här ser ni två trötta å frusna men lyckliga kusiner. Lilla E:s dräkt har jag oxå sytt den har en dubbel kjol mycket tjusigt när man gör piruetter vilket just E är fantastiskt duktig på. Idag var jag en mycket tårögd å stolt mamma och moster.
Posted by Picasa

fredag 5 december 2008

badrumsgolv till dockskåpet är klart

Idag har 2:an hjälpt mig med att pärla ett golv till dockskåpets badrum. Som jag tidigare sagt så blir det finare när barnen gör sånt för dom hakar inte upp sig på färgerna utan bara lägger. 2:an fick lägga två pöattor som jag sen strök på så de smälte samman.

Jag har tidigare tapetserat badrummet med tyg. Tyvärr hände ett litet missöde en dag när jag välte ner en blomkruka i huset så det kom en massa jord in i dockskåpet å ser nu på bilden att det blivit fläckar i hörnet ( hoppas att lite vim kan ta bort det ). Man annars så är jag nöjd med både väggar å golv. Fortsättning följer.......
Posted by Picasa